Тарас Тополя прокоментував рішення по справі "Лапковський проти гурту Антитіла"

Тарас Тополя прокоментував рішення по справі "Лапковський проти гурту Антитіла"

В ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Культура.Live" лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя прокоментував  рішення по справі "Лапковський проти гурту Антитіла", засідання щодо якої відбулося 11 лютого.

Ведучі:

Людмила Ляхевич, Денис Денисенко

До гурту "Антитіла" луцький підприємець Сергій Лапковський подав позов з вимогою виплатити йому 1 млн гривень за використання у трьох піснях колективу його запатентованої корисної моделі про поєднання тональностей і темпів у музичних композиціях. Гурт "Антитіла" подали зустрічний позов, де звинуватили Лапковського у шахрайстві.

"Вчора, ця судова справа отримала певне завершення. Цей громадянин 2 рази не з'явився на судове засідання, тому суддя не взяла цю справу до розгляду, ми навіть не почали підготовче засідання. Цей його позов було відхилено", — заявив Тополя.

За словами Тараса Тополі, у Лапковського є декілька варіантів подальших дій.

"Він може подати ще один позов, зібравши матеріали і подавши вагому причину, чому він не з'являвся на засідання. Наші вимоги до нього полягають у відшкодуванні судових витрат, пов'язаних з тим, що ми вимушені були захищати свою позицію в судді", — розповів Тополя.

Читайте також: Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя анонсував вихід нового альбому

Тарас Тополя додав, що гурт планує залучати музичну спільноту в процес скасування патенту Лапковського через суд.

"Ми зробимо певну форму і будемо публічно звертатися до музичної спільноти, щоб вони її заповнили. Також ми будемо просити її писати звернення до Укрпатенту з вимогою дати заключення стосовно правомірності цієї корисної моделі і потім через суд із зібраними матеріалами будемо домагатися скасування патенту на корисну модель", — говорив Тополя.

Нагадаємо, що фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя разом з дружиною співачкою Alyosha боротимуться з домашнім насильством. Вони підписали меморандум про співпрацю з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA). 

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ Тараса Тополі