КМДА: у Києві закрили на карантин понад сто шкіл

КМДА: у Києві закрили на карантин понад сто шкіл

У Києві через захворювання на грип закрито на карантин 104 школи — деякі заклади загальної середньої освіти закриті повністю.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, повідомляє прес-служба КМДА.

"Зокрема, навчання призупинено повністю у 89 закладах загальної середньої освіти, а частково — у 15", — уточнив чиновник.

За його словами, інтенсивність епідемічного процесу перебуває на рівні, характерному для цього періоду року за минулий тиждень зареєстровано 14166 хворих на грип та ГРВІ, цей показник є нижчим епідемічного порогу на 44,2%.

Чиновник також поінформував, що з початку року до медичних закладів через захворювання на грип та ГРВІ було госпіталізовано 166 осіб, із них 151 — діти.

"Із початку епідемічного сезону – 1 жовтня 2018 року – у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоплено 34 850 осіб, із них 9 208 дітей", – додав Поворозник.

Читайте також — Реальний рівень захворюваності на грип в 3-4 рази вищий, ніж офіційний — епідеміолог

Нагадаємо, що керівники навчальних закладів мають право повністю або частково призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та ГРВІ. Таке рішення на початку року прийняла постійна комісія із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Фото: gettyimages