Піта: спочатку потрібно врегулювати ринок хостелів, який вже існує

Піта: спочатку потрібно врегулювати ринок хостелів, який вже існує

Спочатку потрібно врегулювати ринок хостелів, який вже існує, оскільки на сьогодні немає законодавства, яке регулює їхню діяльність, переконаний президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Дуже цікава позиція законотворців з приводу заборонити, посилити відповідальність. У нас, як завжди, намагаються заборонити або посилити відповідальність. Проте, у першу чергу, треба намагатися врегулювати цей ринок, який існує. Чому б не зробити чіткі правила, за якими хостели будуть працювати.  На сьогодні немає законодавства, яке регулює діяльність хостелів.  Тому  буде просто тіньовий ринок. Ці хостели нікуди не зникнуть і будуть працювати так, як і працювали", — зазначив Юрій Піта.

Юрій Піта зауважив, що спочатку потрібно чітко регулювати правила ведення цього бізнесу і право на цю діяльність.

"На сьогодні є законодавство, яке регулює готельну діяльність, проте це різні види діяльності. Якщо немає вимог до того чи іншого бізнесу, то дуже важко застосовувати навіть відповідальність за порушення такого законодавства. Тому спочатку потрібно чітко регулювати правила ведення цього бізнесу і право на цю діяльність. Тоді буде зрозуміло, де є порушення", — сказав він.

Як повідомляється, проект законів про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень жилого будинку 6424д та 6424-1 підтримали менше 200 парламентарів. Також нардепи не набрали голосів для відправлення законопроектів на доопрацювання у комітети. Законопроектами передбачалось обмеження використання квартир у багатоквартирних житлових будинках не за призначенням та уточненням можливості їх використання для здійснення господарської діяльності особами, які є  власниками або місце проживання яких зареєстроване у даній квартирі.

Прослухати повну версію. 

Фото — pixabay.com