МВС повідомляє про зміну процедури проведення обов'язкового техогляду для авто

МВС повідомляє про зміну процедури проведення обов'язкового техогляду для авто

Головний сервісний центр міністерства внутрішніх справ повідомляє, що з травня бланк протоколу про здійснення обов'язкового технічного контролю (ОТК) видаватиметься в комплекті з RFID-міткою.

Про це повідомляє прес-служба головного сервісного центру МВС.

"З 1 травня 2019 року паперовий бланк протоколу буде видаватися суб’єктами здійснення ОТК в комплекті зі самоклейною міткою радіочастотної ідентифікації. Відповідно до пункту 30.2 Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу зобов’язаний закріпити мітку в правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішнього боку", — йдеться у повідомленні.

За інформацією центру, нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів обов'язкового технічного контролю, а контролюючим органам буде легше перевіряти, чи допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі.

Нагадаємо, з травня 2017 року вперше було запроваджено фотофіксацію під час проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів.

Обов'язковому технічному контролю підлягають певні категорії транспортних засобів, що беруть участь у дорожньому русі та пройшли державну реєстрацію.

Фото: gettyimages