Харківський завод модернізував понад сотню танків Т-64 для потреб армії

Харківський завод модернізував понад сотню танків Т-64 для потреб армії

Харківський бронетанковий завод, який входить до складу "Укроборонпрому", вже модернізувував понад сотню танків Т-64 для Збройних Сил України.

Такої кількості танків достатньо для переозброєння цілої танкової бригади, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Т-64 є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів українського війська та відмінно показав себе у протистояннях з агресором на Сході України. Під час його модернізації він отримав розширені бойові можливості за рахунок нових тепловізорів, цифрових радіостанцій, засобів супутникової навігації та нового динамічного захисту", — йдеться у повідомленні.

За результатами випробувань, модернізований танк Т-64 зразка 2017 року з минулого року серійно постачається до Збройних Сил України. Цей танк у 2017 році проявив себе у танкових змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge та був продемонстрований під час параду з нагоди Дня Незалежності України у 2018 році.

Під час модернізації у бойову машину інтегрували сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Водночас, у прицільний комплекс навідника інтегрований тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро".

Нагадаємо, за весь час військової російської агресії проти України Збройні сили отримали від "Укроборонпрому" близько 26000 одиниць зброї та військової техніки.

Медернізований танк Т-64, фото "Укроборонпрому"