Олещук: рейтингові кандидати можуть стати об’єктом провокаційних дій

Олещук: рейтингові кандидати можуть стати об’єктом провокаційних дій

Рейтингові кандидати можуть стати об’єктом провокаційних дій. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" висловив кандидат політичних наук Петро Олещук, прокоментувавши сутички між правоохоронцями та членами організації "С14".

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"На жаль, очевидно, що це лише початок провокацій. Ми бачимо, що на цьому етапі задіяні майже всі рейтингові кандидати, зокрема Юлія Тимошенко. Тому цілком, зрозуміло, що вона стає об’єктом провокаційній дій, які спрямовані ще й на створення відповідного інформаційного резонансу та спроб прив’яти до відповідних інформаційних подій. Але я думаю, що це саме буде стосуватись й рейтингових кандидатів", — зазначив Петро Олещук.

Нагадаємо, 9 лютого у Києві біля Подільського райвідділку поліції сталися сутички між правоохоронцями та членами організації "С14", яких на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" було названо учасниками відповідної акції. У результаті сутичок було затримано 40 осіб.  У ніч на 10 лютого поліція винесла постанови про звільнення затриманих учасників руху "С14".

За фактом подій правоохоронці відкрили три кримінальних провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК. У ГПУ заявили, що за фактом інциденту до ЄРДР внесено відомості про скоєння правоохоронцями кримінального правопорушення.

Коментуючи інцидент, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив передвиборчі штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті у суспільстві.

Прослухати повну версію.