Голова поліції Києва про затриманих активістів: Жоден з них не заявив, що він прийшов на акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Голова поліції Києва про затриманих активістів: Жоден з них не заявив, що він прийшов на акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Затримані в Києві 9 лютого люди не мали відношення до акції "Хто замовив Катю Гандзюк?", заявив на брифінгу 10 лютого голова поліції Києва Андрій Крищенко. Про це повідомляє Гордон.

За його словами, правоохоронцям надійшло повідомлення, що 9 лютого в районі метро "Контрактова площа", де запланована акція прихильників одного з кандидатів в президенти України, закладено вибухівку. Поліція Києва посилила заходи безпеки, були залучені вибухотехніки і кінологи.

"Всього було задіяно близько 400 правоохоронців, включаючи Національну гвардію ... Проводили поверхневі огляди, і під час несення служби були помічені особи, явно організована злочинна група осіб, які намагалися приховувати обличчя ... Вони не змогли пояснити мети. Поліцейським це дало підстави ... провести поверхневий огляд, і вже там, на місці, були виявлені ножі та стартовий пістолет, умовно стартовий, так як ми направимо його на експертизу", — заявив Крищенко.

За його словами, правоохоронці вирішили доставити 30 осіб в поліцейське управління.

"Всі бачили, що під час цієї події жодна людина не заявила, що вона прийшла на акцію під умовною назвою "Хто замовив Катю Гандзюк?". У них не було символіки, атрибутики, банерів, які б вказували на те, що вони прийшли з цією метою",— підкреслив голова поліції Києва.

Він зазначив, що затримані провели в поліцейській дільниці "трохи більше години.

"У цей час почався виступ кандидата, і люди, які дійсно прийшли на акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?", розгорнули свої банери, їх було там близько 30-40 чоловік, вони проводили свою акцію ... Їм ніхто не заважав, банери не вилучав, вони стояли від початку до кінця ... Деякі давали інтерв'ю телеканалам, і ніхто з них не заявив, що поліція здійснює тиск або намагається перешкоджати законній акції", — повідомив Крищенко.

Зазначимо, за фактом подій 9 лютого поліція розпочала три кримінальних провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Коментуючи інцидент, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив передвиборчі штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті у суспільстві

На фото: Андрій Крищенко, джерело: Укрінформ