Раніше 13-14 років дітям краще не мати сторінок у соцмережах — експерт

Раніше 13-14 років дітям краще не мати сторінок у соцмережах — експерт

Сторінки у соціальних мережах дітям краще заводити після досягнення віку 13-14 років. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" висловив експерт з інтернет-комунікацій Максим Саваневський.

"Раніше віку 13-14 років дітям краще не мати сторінок у соціальних мережах. У тому ж фейсбуку є обмеження, що діти до 13 років не повинні заводити свої фейсбук-сторінки. Основна причина в тому, що діти не до кінця можуть критично розуміти і усвідомлювати, хто з ними спілкується, у який спосіб спілкується, що це за люди, тому батьки повинні максимально все це обмежувати", — зазначив Максим Саваневський.

За його словами, також бажано обмежити доступ дітей до пошукових мереж.

"Коли ми говоримо про різноманітні гаджети, а діти в першу чергу через ним мають доступ до соціальних мереж, то на них обов’язково повинні стояти програми батьківського контролю. Це програми, які обмежують доступ до окремих програм і веб-сайтів. На пошукових системах точно повинно стояти обмеження. Якщо ви даєте дітям доступ до пошукових систем, є можливість так зробити, щоб вони не бачили контенту для дорослих, але краще, щоб діти не мали доступу до пошукових систем взагалі", — підкреслив експерт.

Зазначимо, за словами оглядача сайту MediaSapiens порталу Детектор Медіа Володимирa Малинки, за допомогою гаджетів IT-гіганти можуть визначати місце перебування користувача, його вподобання, та навіть пропонувати друзів.

Слухати повну версію.

Фото: Укрінформ