Фронтмен Brunettes Shoot Blondes розповів, як створювали рояль-трансформер

Фронтмен Brunettes Shoot Blondes розповів, як створювали рояль-трансформер

Маловідомий гурт із Кривого Рогу 5 років тому став справжньою сенсацією – завдяки креативному кліпу Knock Knock, який зібрав тоді 8 млн переглядів і був знятий однією камерою, без монтажу, про них писали провідні світові ЗМІ, від Daily Mirror до Billboard та Rolling Stone. В Україні Brunettes Shoot Blondes прокинулися знаменитими після участі в національному відборі на Євробачення–2016, де увійшли до трійки кращих разом із Джамалою та The Hardkiss. Андрій Ковальов, фронтмен команди Brunettes Shoot Blondes в ефірі "ДеньПРО" розповів про історію роялю-трансформера, з яким команда сьогодні виступатиме у півфіналі Нацвідбору, та пояснив чому логотипом гурту став червоний зайчик.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В'ячеслав Ільїн

В'ячеслав Ільїн: – Нещодавно ви презентували кліп, від якого неможливо відірватися, адже ви в ньому використовуєте рояль-трансформер, скомпонований з 20 різних музичних інструментів. Це ви таким чином спробували обійти заборону Євробачення про "не більше 6 людей на сцені"?

– Двадцять інструментів хотілось якось сконструювати в один і зіграти. Взагалі ми не думали, чи то буде на конкурсі, чи ні. Хотілося просто зробити щось таке нове, цікаве, щоб можна було подивитися, послухати.

Насправді дуже багато людей долучилися до цього відео. І спочатку це була просто ідея: давайте зробимо якийсь цікавий інструмент, і ми з Романом (Роман Соболь – учасник гурту і другий його засновник – ред.) почали шукати людей, які зможуть нам допомогти з цим. Тому що ми можемо щось придумати, намалювати в Фотошопі, але як то втілювати у життя – то вже інша справа. Тому ми пробували людей – один майстер, другий, третій – і якось з часом склалася команда. Хтось придумав, як робити скрипки, хтось – ксилофон…

Наш оператор, який від самого початку займався цим проектом, теж багато чого придумав. Це він запропонував використати швейну машинку для смичка. Бо дуже круто, коли у кадрі щось крутиться. А якщо це якийсь рідний предмет, як швейна машинка – це взагалі класно.

Рояль ми придбали порівняно недорого. Його власник виклав оголошення на одному з сайтів, ми йому написали. Ціна була низенька, тому що він був у маленькому місті і нікому не був потрібен. А ми привезли цей рояль до Києва, і тут, у Києві, такі роялі коштували набагато дорожче. Тому нам пощастило.

ВІ: – А де ви знімали лайв-відео з цим роялем?

– Коли ми власне зробили цей інструмент, почали грати, ми зрозуміли, що нам потрібно не дві репетиції, а двадцять дві. Ми перевезли рояль на студію Довженка, там є студія звукозапису, звукоцех. Ми почали там грати, практикуватися, і постійно відтягували момент запису: "Ще треба, ну ще тиждень, ще трохи пограємо". Потім запросили бек-вокалісток, з ними теж провели кілька репетицій.

Читайте також: LETAY: Це насилля над собою – намагатися влізти у формат

Я взагалі думав, що ми це ніколи не знімемо. Бо знаєте, як говорять: "Скільки репетицій треба до концерту? – На одну більше".

ВІ: – Віталій Телезін, як гуру майстерингу, не стомився, працюючи з вами над цією піснею? Адже йшов одночасний запис на 17 різних мікрофонів.

– Стомився. Бо спочатку він робив студійну версію, а потім лайв-версію. Я так думаю, ця пісня йому вже набридла. Але буде ще й третя, четверта і п’ята версія.

ВІ: – Логотип вашого гурту – червоний зайчик, який стрибає з кліпу в кліп. Він справді приносить вам…

– Гроші? Приносить, так. Бо кліпи дивляться, тому що там є зайчик.

Ганна Матвійчук: – Це зайчик саме з кліпу?

– Ні, він з’явився ще трохи раніше. Ми коли тільки починали грати, ми зустрілися з Ромою, і у нас ще не було колективу і якихось постійних учасників. На афішу треба було щось поставити, а фотографію ще якось рано було. Тому я намалював зайця, він був трохи страшніший за зайчика з кліпу, бо я не супердобре малюю. Але ми поставили його на першу афішу. І він якось пішов у світ: другий концерт, третій…

А коли вже робили наш кліп Knock Knock, спершу думали, що то буде хлопець і дівчина. Але воно не дуже чіпляло. Я спробував намалювати інших звірів. І саме зайчик якось так цікаво виглядав.

Сьогодні, 9 лютого у прямому ефірі на телеканалах UA:Перший та СТБ відбудеться перший півфіналу Національного відбору на Євробачення–2019.

Учасники виступатимуть у такому порядку:

1. TheHypnotunez

2. LETAY

3. VERA KEKELIA

4. ЦеШо

5. YUKO

6. MARUV

7. Brunettes Shoot Blondes

8. BAHROMA

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук