Як вдома правильно зберігати аптечку — розповідає фармацевт

Як вдома правильно зберігати аптечку — розповідає фармацевт

Директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповів, як потрібно правильно зберігати ліки вдома.

Загальні правила

Загальне правило: ліки потрібно зберігати подалі від дітей в недоступному для них місці і обов’язково потрібно дотримуватися інструкції, тому що немає загального правила, що ліки треба зберігати або всі в холодильнику, або в якомусь темному місці чи ще щось. Якщо це лікарський засіб, у якого є світлочутливість, то він випускається у склі, наприклад, з певними властивостями. Якщо це фольга, то вона також не попускає світло, але головне в даному випадку — дотримуватися температурного режиму.

Ліки в холодильнику?

Думка, що всі ліки потрібно зберігати у холодильнику, абсолютно хибна. Навпаки, деякі ліки при тривалому зберіганні в холодильнику можуть втрачати свої властивості. Те, що треба зберігати в холодному місці — в холодному місці, а те, що при звичних умовах — зберігати при кімнатній температурі.

Трави у сухому місці

Вологість потрібно враховувати, для тих лікарських препаратів, які рослинного походження. В них вологість буде викликати відсирівання, може зявитися патогенна мікрофлора, пліснява і так далі. Трави і подібні їм лікарські засоби потрібно зберігати в сухому місці.  

Слухати повну версію.

Фото: Укрінформ