Грещишин про відсторонення судом Супрун: МОЗ не залучали до розгляду клопотання

Грещишин про відсторонення судом Супрун: МОЗ не залучали до розгляду клопотання

Міністерство охорони здоров'я не було залучене при розгляді клопотання про відсторонення від виконання обовязків в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомив керівник патронатної служби Міністра охорони здоров'я Станіслав Грещишин.
 
"Нас не залучили до розгляду цього клопотання. Ми будемо вперше в якийсь спосіб брати участь у цій справі у понеділок (11 лютого — ред.),  коли буде розглядатися оскарження цієї ухвали", — зазначив чиновник. 
 
За його словами, всі пункти позову проти Уляни Супрун вже були відкинуті цим же судом.
 
"В позовній заяві написана вся класична історія, що не так з діяльністю доктора Уляни Супрун і ключові аргументи проти вже були спростовані в Окружному адміністративному суді міста Києва ще в 2016 році, коли так само позивались, тільки інші організації щодо того, що вона не була призначена, щодо того, що вона не може перебувати націй посаді і щодо того, що вона не може бути в.о. так довго", — зазначив Станіслав Грещишин.
 
Нагадаємо, 5 лютого окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Позов щодо підтвердження повноважень в.о. міністра охорони здоров’я до суду подали представники Радикальної партії. У свою чергу у Кабінеті міністрів заявили про намір оскаржувати судове рішення.

Як повідомлялося, Уляна Супрун майже три роки виконує обов'язки міністра охорони здоров'я — уряд призначив її на цю посаду у липні 2016 року.

3 квітня 2018 року комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав проект постанови про звільнення Супрун із займаної посади. Згідно з пояснювальною запискою постанови, депутати вважали недостатньою її роботу з проведення закупівель лікарських засобів за кошти бюджету.

У жовтні 2018 року Супрун прокоментувала рішення комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я "як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво". Також вона заявила, що не піде з посади і буде працювати зі ще більшим натхненням.

Слухати повну версію.
 
На фото: Уляна Супрун, джерело: фейсбук