НАБУ проводить обшуки в Аграрному фонді

НАБУ проводить обшуки в Аграрному фонді

Детективи Національного антикорупційного бюро впродовж 7-8 лютого здійснюють обшуки в ПАТ "Аграрний фонд" через підозру у розтраті посадовцями відомства державних коштів.

Про це сьогодні повідомила прес-служба НАБУ.

"Слідча дія санкціонована і відбувається у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати службовими особами ПАТ "Аграрний фонд" понад 240 млн грн коштів при закупівлі, зберіганні, пакуванні добрив у 2017-2018 роках", — йдеться у повідомленні.

За даними НАБУ, бюро звернулося до "Аграрного фонду" з вимогою надати тимчасовий доступ до документів, необхідних для розслідування, однак службовці фонду відмовилися виконати рішення суду й не надали документи і детективи НАБУ були змушені вилучати їх у примусовому порядку.

При цьому, як повідомляється, представники фонду свідомо затягують завершення слідчої дії — через безвідповідальність керівництва фонду близько сотні його співробітників знаходяться на вулиці, адже вхід до будівлі до завершення слідчих дій заборонено, про що керівництво "Аграрного фонду" повідомляли неодноразово заздалегідь.

Нагадаємо, 6 лютого НАБУ повідомило колишньому генеральному директору "Укртелефільму" про підозру у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів. У результаті цих дій державі завдано збитків на суму 68,72 мільйона гривень.