Кравченко про останній показ "Том на фермі": стереотипи вистави глядачі вже перебороли

Кравченко про останній показ "Том на фермі": стереотипи вистави глядачі вже перебороли

"Дикий театр" сьогодні, 7 лютого, зробить останній показ вистави "Том на фермі". Про це в ефірі Українського Радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" розповіла продюсерка, одна із засновниць "Дикого театру" Ярослава Кравченко.

Ведуча:

Галина Бабій

Ярослава Кравченко пояснила, чому виставу "Том на фермі" покажуть в останнє.

"Ми займали таку позицію, шо треба показувати вистави, поки вони щирі, свіжі і не затримувати їх довго в репертуарі. Тому сьогодні ми попрощаємося з "Томом на фермі". Ми за те, щоб люди завжди отримувалий свіжий продукт. Оскільки "Дикий театр" — це гостро соціальний театр, ми орієнтуємося на те, в якому стані та настрої до тих чи інших проблем суспільство зараз", — сказала Кравченко.

За словами Ярослави Кравченко, тематику та стереотипи, які є у виставі "Том на фермі", глядачі вже перебороли і готові йти далі.

"Це перш за все історія про стосунки в сім'ї між найближчими людьми: батьками і дітьми, але в тому контексті, чи готові ми сприймати рідну людину, якщо вона відрізняється від нашого поняття нормальності. Чи готова мати сприйняти сина чи доньку, якщо вони не такі, яких прийнято вважати нормальними", — розповіла Кравченко.

Продюсерка додала, що вистава руйнувала стереотипи.

"Вистава торкається ЛГБТ-тематики. Найголовнішим в ній є те, наскільки люди можуть бути рідними і водночас далекими і що заважає любити рідну людину через певні стереотипи. "Том на фермі" — це вистава за п'єсою Мішеля Марка Бушара, який сам є ЛГБТ-активістом. Він приїздив до України на прем'єру вистави 2 роки тому", — зазначила Кравченко.

Нагадаємо, що сьогодні, 7 лютого, в Малій опері відбудеться останній показ вистави "Дикого театру" "Том на фермі".

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка заходу