У Музеї української діаспори відкриється проект "The Ukrainian Canadians: Україноканадці"

У Музеї української діаспори відкриється проект "The Ukrainian Canadians: Україноканадці"

Музей української діаспори у Києві 13 лютого запрошує на відкриття виставкового проекту "The Ukrainian Canadians: Україноканадці". Про нього в ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Культура.Live" розповіла кураторка проекту Наталія Білоус.

Ведучі:

Людмила Ляхевич, Артур Бобрик

"Виставковий проект присвячений українській діаспорі у Канаді, яка є найвпливовішою діаспорою в світі. Вона змогла себе проявити не лише в розбудові Канади, а й у збереженні української субстанції в світі. Сподіваюся, що музейний проект спонукатиме до осмислення тієї особливої ролі, яку відіграє українська діаспора не лише в Канаді, а й для світового українства", — сказала Білоус.

За її словами, експозиція складатиметься, серед іншого, з архівних документів. 

"Ми представимо архівні документи, фотографії, багато особистих речей, наприклад, можна буде побачити речі та відзнаки останнього президента УНР в екзилі Миколи Плав’юка, письменниці та громадської діячки Лесі Храпливої-Щур, фізика та громадського діяча Олега Кандиби, політика, канцлера Альбертського університету Петра Саварина та інших", —  розповіла Білоус і додала, що ця виставка є першою.

Білоус сподівається, що цей проект спонукатиме до подальшої дискусії.

"В нас буде представлено багато всього цікавого. Будуть також і експонати, які пов'язані з канадськими пластунами. Добре представленою буде мистецька спадщина. В експозиції ми хотіли представити україноканадців повною мірою, тому у проекта було багато партнерів", — додала Білоус.

Нагадаємо, що виставковий проект "The Ukrainian Canadians: Україноканадці" буде діяти у Музеї української діаспори з 13 лютого до 12 травня.

Просулхати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка заходу