Полозов: суд Росії залишив чотирьох полонених моряків під вартою

Полозов: суд Росії залишив чотирьох полонених моряків під вартою

Апеляційна інстанція Московського міського суду відмовила у задоволенні скарг на постанову Лефортовський районного суду про продовження запобіжного заходу щодо військовополонених моряків Володимира Терещенка, Сергія Попова, Богдана Головаша та Андрія Шевченка.

Про це повідомив у Фейсбук адвокат Микола Полозов.

За словами адвоката, засідання суду щодо розгяду апеляційних скарг відбулось у закритому режимі.

"Військовополонених доставили в суд. За клопотанням слідства засідання пройшло в закритому режимі. Суд відмовився долучити копію резолюції ПАРЄ. Скарги були залишені без задоволення", — написав Полозов.

Він також повідомив, що "тактичне завдання щодо оскарження продовження запобіжного заходу виконана — необхідні процедури для звернення до Європейського суду з прав людини пройдені".

Раніше повідомлялося, що рішення Лефортовського районного суду Москви буде оскаржено в усіх інстанціях, у тому числі в Європейському суді з прав людини. Всім українським військовополоненим морякам було продовжено арешт — вони залишаться в СІЗО Москви.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО.

Микола Полозов, фото - facebook.com/nikolay.polozov