Уряд звернувся до суду з клопотанням скасувати рішення про відсторонення Супрун

Уряд звернувся до суду з клопотанням скасувати рішення про відсторонення Супрун

До окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання від Кабінету Міністрів про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Про це повідомляє прес-служба окружного адміністративного суду міста Києва.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання від представника Кабінету Міністрів України про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній  справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень Міністра", — йдеться у повідомленні.

Суд призначив до розгляду подане клопотання на 11 лютого 2019 року.

Також, за даними прес-служби, суд заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я України, але їй не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані їй як заступнику міністра.

Як повідомляється, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Читайте також — Шевченко: Супрун ламає корупційні схеми, це і викликає найбільший супротив

Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Позов щодо підтвердження повноважень в.о. міністра охорони здоров’я до суду подали представники Радикальної партії.

У свою чергу у Кабінеті міністрів заявили про намір оскаржувати судове рішення.

Як повідомлялося, Уляна Супрун майже три роки виконує обов'язки міністра охорони здоров'я — уряд призначив її на цю посаду у липні 2016 року.

3 квітня 2018 року комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав проект постанови про звільнення Супрун із займаної посади. Згідно з пояснювальною запискою постанови, депутати вважали недостатньою її роботу з проведення закупівель лікарських засобів за кошти бюджету.

У жовтні 2018 року Супрун прокоментувала рішення комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я "як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво". Також вона заявила, що не піде з посади і буде працювати зі ще більшим натхненням.

Фото з Фейсбук-сторінки Уляни Супрун