У Києві відбудеться презентація двотомника Бориса Гуменюка

У Києві відбудеться презентація двотомника Бориса Гуменюка

У Києві сьогодні, 7 лютого, відбудеться презентація двотомника Бориса Гуменюка "100 новел про війну" та "Вірші з війни". Про це в ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Культура.Live" телефоном розповів поет, прозаїк, військовий Борис Гуменюк.

Ведучі:

Людмила Ляхевич, Артур Бобрик

Борис Гуменюк говорив про те, що поет в нашій культурі та суспільстві завжди був ключовою фігурою.

"Поети можуть містко та емоційно передати те, що відбувається з часом, епохою, країною. Сьогодні в нас війна. Цим словом можна охарактеризувати те, що відбувається з нами останні 5 років. Природньо, що поети мають озвучувати те, що відбувається з народом, сакралізувати українських воїнів та їх подвиги і героїзм", — сказав Гуменюк.

За словами Бориса Гуменюка, його двотомник - це певні іскри і жарини, які він вихоплює із багаття.

"В мене є візія загальної війни, колись, можливо, я про це напишу роман. А поки, я вихоплюю ці жарини і пишу. Тексти двотомника написані протягом останніх років. Парелельно писалися вірші та новели. Я вирішив подати поезію та прозу окрему, тому й вийшло дві книги", — зазначив Гуменюк.

Борис Гуменюк також додав, що на презентації двотомника можна буде побачити і його картини.

"Першу свою картину я намалював в 53 роки. Багатьом друзям мої картини подобаються, так я і продовжив малювати. Під час презентації їх можна буде подивитися, правда, тільки 1 день", — повідомив Гуменюк.

Нагадаємо, що презентація двотомника Бориса Гуменюка "100 новел про війну" та "Вірші з війни" відбудеться сьогодні, 7 лютого о 17:00 в Національному музеї літератури України.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка заходу