"Я щасливію з кожним днем. Від мене можна папіроси підпалювати" — Кузьма Скрябін у інтерв'ю на Радіо Промінь

"Я щасливію з кожним днем. Від мене можна папіроси підпалювати" — Кузьма Скрябін у інтерв'ю на Радіо Промінь

До річниці смерті лідеру гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка Радіо Промінь провів 4-х годинний марафон.

У рамках програми "Непробудні" ведучі програми Ірина Сидоренко та Лесь Мирний згадали Кузьму Скрябіна, послухали його пісні і поспілкувалися про нього з тими, хто його знав. У марафоні взяли участь друзі Скрябіна: музичний продюсер і кліпмейкер Віталій Клімов, звукорежисер і музичний продюсер Володимиром Бебешком, співачка Марія Бурмака, продюсер і автор книги про Андрія Кузьменка Віталій Бардецький, а також фотограф Олена Божко, яка зробила найвідоміші фото Кузьми.

"До роковин загибелі Андрія Кузьменка ми хотіли підкреслити, скільки всього і музики зокрема лишив нам після себе Кузьма. Тому ми разом з моїм співведучим Лесем Мирним назвали марафон "Різногранний Скрябін". А його друзі і колеги допомогли згадати смішні, важливі, особисті історії, пов'язані з Кузьмою. Скрябін як музикант, письменник і шоумен. Що ж до радіо Промінь, то ми були одні з перших, хто ротував пісні Скрябіна в ефірі: "Мудрий, бо німий", "Нікому то не треба" — треки, які ми грали першими", — каже ведуча Радіо Променя Ірина Сидоренко.

У останній годині марафону звучало ексклюзивне оцифроване інтерв'ю Андрія Кузьменка, яке він дав на Радіо Промінь в середині 2000-х років Ользі Бабчук та Ярині Скуратівській у програмі "Третій" і раніше зберігалось на касеті.

"Унікальності марафону додало ексклюзивне, оцифроване інтерв'ю, записане з Кузьмою у середині 2000-х нашими журналістками. Наші слухачі змогли почути голос Кузьми не лише з пісень. Після ефіру, його друзі, з якими ми зв’язувались, дякували і казали, що важливо в такий день згадувати, яким він був: з унікальним почуттям гумору і неймовірної глибини людина. На його піснях виросло не одне покоління українських музикантів і вони лишаються актуальними і досі", — додає Ірина Сидоренко.

Розшифроване інтерв'ю, а також аудіозапис можна знайти на сторінці Українського радіо.