Петренко: міністерство юстиції терміново оскаржить рішення суду щодо відсторонення Супрун

Петренко: міністерство юстиції терміново оскаржить рішення суду щодо відсторонення Супрун

Міністр юстиції Павло Петренко заявив про термінове оскарження рішення окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Уляни Супрун від посади виконувачки обов'язків керівника МОЗ.

Про це він написав у Фейсбук.

За його словами, рішення окружного адмінсуду Києва буде терміново оскаржено, "абсурдні, безвідповідальні рішення українських судів не зможуть заборонити Уляні виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я".

"Реформатор найбільш складної, дотичної до життя людини, сфери охорони здоров‘я Уляна Супрун для мене і всієї команди уряду Гройсмана є колегою, яка вперше за історію країни кинула виклик системі. Боротьба із тіньовими схемами закупівель ліків. Медична реформа. Програма "Доступні ліки". Боротьба із лікарняною мафією. Кардинально новий підхід до медицини в країні в цілому", — написав Петренко.

Він також додав, що рішення суду є однозначним підтвердженням того, що судову реформу потрібно довести до кінця.

Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Позов щодо підтвердження повноважень в.о. міністра охорони здоров’я до суду подали представники Радикальної партії.

Як повідомлялося, Уляна Супрун майже три роки виконує обов'язки міністра охорони здоров'я — уряд призначив її на цю посаду у липні 2016 року.

3 квітня 2018 року комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав проект постанови про звільнення Супрун із займаної посади. Згідно з пояснювальною запискою постанови, депутати вважали недостатньою її роботу з проведення закупівель лікарських засобів за кошти бюджету.

У жовтні 2018 року Супрун прокоментувала рішення комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я "як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво". Також вона заявила, що не піде з посади і буде працювати зі ще більшим натхненням.

Фото з соцмереж Павла Петренка