Шевченко: Супрун ламає корупційні схеми, це і викликає найбільший супротив

Шевченко: Супрун ламає корупційні схеми, це і викликає найбільший супротив

Уляна Супрун ламає корупційні схеми, це і викликає найбільший супротив, переконаний директор Центру демократії і верховенства права Тарас Шевченко. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку"..

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Заборона Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я ще не є рішенням. Це ухвала. Рішення буде розглядатись 15 лютого. Те, що зробив суддя вчора, називається "забезпечення позову". У цій ситуації, коли розгляд по суті буде через 10 днів і з усіма сторонами, це більше виглядає як цинізм, а не як справедливість", — зазначив Тарас Шевченко.

Тарас Шевченко зауважив, що оскільки Уляна Супрун ламає корупційні схеми, це викликає найбільший супротив.

"З Уляною Супрун багато хто бореться. На моє особисте враження, це пов’язано з тим, що вона ламає корупційні схеми. Нові трансформації медицини показують, що при тих самих грошах можна мати абсолютно іншу систему, абсолютно інші стосунки і можна мати лікаря, до якого ти приходиш з гідністю, а не думаєш, що і як йому доплатити у зв’язку з його заробітною платою. Ось це ламання корупційних схем, інтересів формаційних компаній, інтересів якоїсь кримінальної складової, які заробляли на медицині, і викликає найбільший супротив", — сказав він.

Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Позов щодо підтвердження повноважень в.о. міністра охорони здоров’я до суду подали представники Радикальної партії.

Як повідомлялося, Уляна Супрун майже три роки виконує обов'язки міністра охорони здоров'я — уряд призначив її на цю посаду у липні 2016 року.

3 квітня 2018 року комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав проект постанови про звільнення Супрун із займаної посади. Згідно з пояснювальною запискою постанови, депутати вважали недостатньою її роботу з проведення закупівель лікарських засобів за кошти бюджету.

У жовтні 2018 року Супрун прокоментувала рішення комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я "як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво". Також вона заявила, що не піде з посади і буде працювати зі ще більшим натхненням.

Прослухати повну версію.

Фото з Фейсбук-сторінки Уляни Супрун