Подання Тетерука на Медведчука нічим не закінчиться — Швець

Подання Тетерука на Медведчука нічим не закінчиться — Швець

Подання Тетерука на Медведчука нічим не закінчиться, переконаний політичний оглядач Леонід Швець. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Якщо дуже коротко: не відбувається нічого. Генеральна прокуратура зреагувала на подання народного депутата Тетерука. У свою чергу, Тетерук підставляє "Народний фронт", який нещодавно збирався для того, щоб нікого не висунути на вибори. У нас відбуваються з’їзди, які нікого не висувають; депутати, які дають подання, які нічим не закінчуються", — зазначив Леонід Швець.

Читайте також — Тетерук: позов проти Медведчука — щеплення на майбутнє проти закликів до територіального поділу України

Леонід Швець зауважив, що Медведчук як юрист не каже нічого, від чого не міг би відкараскатися.

"Здається, Дмитро Гнап пригадав, що рік тому було подання на Євгена Мураєва, нинішнього кандидата у президенти, теж за підозрою у державній зраді. З тих пір не відбулося взагалі нічого. Жодних слідчих дій, жодних обвинувачень. Тому сподіватись, що щось відбудеться в цей раз ми не можемо. До того ж, наскільки мені відомо, Медведчук вже відповів так, як мав відповісти. Він дуже фаховий юрист. Він нічого не каже і не робить, від чого він не міг би відкараскатися у будь-якому суді. Я б, може, зрадів, якби на Медведчука подання зробила Служба безпеки України, попередньо накопичивши притаманні цій службі засоби, доказову базу, від якої він не міг би відбитися", — сказав Швець.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо глави проросійської організації "Український вибір – право народу" Віктора Медведчука. Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сагран у Фейсбук, справу відкрито за статтями про посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та державну зраду.

Водночас Віктор Медведчук в коментарі телеканалі Newsone сказав, що його заява, на його думку, не порушує Кримінального кодексу. 

Віктор Медведчук є головою політради партії "Опозиційна платформа – за життя", також він відомий як кум президента Росії Володимира Путіна. 

Прослухати повну версію.