ЗМІ: Польща допомагає переселенцям в Україні

ЗМІ: Польща допомагає переселенцям в Україні

Міністерство закордонних справ Польщі фінансує проект підтримки чотирьох центрів допомоги переміщеним особам з Криму і Донбасу.

Про це повідомляє Польске радіо.

За даними видання, допомога відбувається у межах проекту "Ми не байдужі", що фінансується з бюджету МЗС Польщі. Підтримку отримують чотири центри соціально-психологічної допомоги для тимчасово переміщених осіб в Київській та Житомирській областях — у Бородянці, Іванкові та Боярці неподалік Києва, а також в Коростені в Житомирській області. Загалом у цих центрах перебуває понад 4000 людей, котрі виїхали з Криму і Донбасу.

У місцевих центрах соціально-психологічної реабілітації проводять психологічні, юридичні та соціальні консультації, а також фізичну реабілітацію, навчальні гуртки, майстер-класи та інтерактивні ігри. У межах проекту також відремонтовано приміщення для роботи з дітьми та літніми людьми, а також проведено навчання працівників центрів спеціалістами з Польщі.

Ми вдячні за підтримку з Польщі, яка допомогла нам провести більше занять та порівняти наші знання із досвідом іноземних спеціалістів", — сказала керівниця одного з центрів Ангеліна Лахтадир.

Вона також додала, що для переміщених осіб головне, аби був одяг та місце для ночівлі. Тому увесь місцевий громадянський рух об’єднався у цій справі.

"Тепер ми допомагаємо їм адаптуватися у новому середовищі, знайти роботу, взяти участь у житті своїх нових громад, відновити тут своє життя, яке у них було до війни", повідомила вона.

Зазначимо, що проект реалізують вже другий рік. На нього виділили вже загалом 60 тисяч євро.

Фото прес-центру ООС