Гуайдо заявив, що провів таємні зустрічі з військовими Венесуели

Гуайдо заявив, що провів таємні зустрічі з військовими Венесуели

Голова Національної асамблеї (парламент Венесуели) Хуану Гуайдо заявив, що проводив таємні зустрічі з представниками венесуельських військових та силовиків.

Про це повідомляє New York Times.

У статті він написав, що потребує підтримки військових та силовиків для зміни влади в країні.

"Ми мали підпільні зустрічі з представниками збройних сил і сил безпеки. Вирішальним для зміни влади у Венесуелі є саме те, щоб уряд президента Ніколаса Мадуро втратив підтримку з боку військових", — йдеться у статті.

Гуайдо також зазначив, що військові згодні з ним щодо нестерпних умов життя в Венесуелі та пропонує амністію всім, кого не визнано винним у злочинах проти людства.

"Час Мадуро закінчується, але для того, щоб він пішов з посади без кровопролиття, Венесуела повинна об'єднатися. Для цього нам потрібна підтримка демократичних урядів та інституцій у всьому світі. Надзвичайно важливо, щоб ми знайшли ефективні рішення для серйозної гуманітарної кризи, так само як і продовження шляху до порозуміння і примирення", — сказав Гуайдо.

Читайте також — Лавров заявив, що Росія "зробить все" для підтримки Мадуро

Нагадаємо, Венесуела перебуває у глибокій політичній та економічній кризі. Опозиція покладає на Мадуро відповідальність за тяжку ситуацію в країні та закликала до антиурядових демонстрацій для повалення режиму президента, який почав другий термін перебування на посаді всупереч міжнародній критиці. Під час протетсів у штатах Португалія, Барінас, Тачіра, Капітал, Амазонас, Болівар та столиці Каракасі вже загинуло щонайменше 40 осіб.

На фото EPA — Хуан Гуайдо