ООС: минулої доби на Донбасі жоден військовий не постраждав

ООС: минулої доби на Донбасі жоден військовий не постраждав

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, вісім разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, жодного військовослужбовця не постраждало.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, бойовики тричі застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Зокрема, у смузі дії оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти обстріляли позиції українських військових з різних видів зброї в районі Авдіївки, Богданівки, Гнутового та Новомихайлівки.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" окупаційні війська
обстріляли позиції сил ООС з мінометів калібру 82 мм поблизу Кримського, Катеринівки, Хутора Вільного та з великокаліберних кулеметів – в районі селища Луганське.

Українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню. За даними розвідки, 29 січня чотирьох окупантів було знищено та шестеро поранено. Крім того, українські військові знищили військову вантажівку "КАМАЗ" з озброєнням та матеріально-технічними засобами бойовиків, у ході розвідувальних заходів на Докучаєвському напрямку було виявлено і ліквідовано засідку противника та захоплено зброю окупантів ПТРК "Фагот", РПГ-18 та НСВ-12,7 "Утьос".

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Фото прес-центру ООС