Саакян: новий мирний "план Сайдіка" щодо Донбасу є взаємонеприйнятним як для Росії, так і для України

Саакян: новий мирний "план Сайдіка" щодо Донбасу є взаємонеприйнятним як для Росії, так і для України

Новий мирний "план Сайдіка" щодо Донбасу є взаємонеприйнятним як для Росії, так і для України, переконаний політолог, лідер Єдиного координаційного центру "Донбас" Олег Саакян. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Поки ніхто не бачив самого плану. Є лише заяви пана Сайдіка, а також певна концепція, яку він обговорював з представниками зовнішньополітичних відомств в Україні нормандської четвірки як власне пропозицію. Очевидно, що цей формат є поки що достатньо ілюзорним, так само, як і можливості його регулювання", — зазначив Олег Саакян.

Політолог зауважив, що "план Сайдіка" — це розтягнення конфлікту на роки вперед з чітким розумінням, що вихід з нього буде через болючі компроміси.

"З одного боку, цей план дійсно є таким кроком вперед, оскільки дає певні механізми і створює більш-менш реалістичні можливості взаємодії міжнародних суб’єктів. З іншого боку, він є взаємонеприйнятним як для Росії, так і для України. З одного боку, це недопущення найгіршого, а з іншого боку — це розтягнення конфлікту на роки вперед з чітким розумінням, що вихід буде через болючі компроміси", — сказав він.

Нагадаємо, 28 січня спецпредставник ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі у Мінську Мартін Сайдік представив новий план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який, на його думку, повинен замінити Мінські домовленості.

Прослухати повну версію.

На фото — політолог Олег Саакян , Джерело — facebook.com/olegarm.ua