MELOVIN про Євробачення: "Це був такий класний копняк. У гарному сенсі"

MELOVIN про Євробачення: "Це був такий класний копняк. У гарному сенсі"

На українській сцені давно не було такого яскравого, загадкового, космічного персонажа, як MELOVIN – представник України на минулорічному Євробаченні. MELOVIN в ефірі "РанокПРО" розповів про роботу над альбомом, розчарування та натхнення Євробачення та свої стосунки з фанатами.

Ведучі:

Ярина Скуратівська, Євген Павлюковський

Ярина Скуратівська: – За минулий рік ти випустив кілька нових треків. Коли ж очікувати дебютний альбом?

– Зараз працюємо. Я тільки вийшов з відпустки, де взяв дуже багато натхнення. Це була, мабуть, перша відпустка за три роки. Я просто відпочивав, надихався усім у Таїланді. Зараз працюємо над альбомом. Я його обіцяв у минулому році зимою, потім весною, а зараз я не знаю. Мені хочеться зараз дозувати треки, а потім вже показати альбом. В альбомі буде, може, 1-2 треки, яких ніхто не чув.

В альбомі точно буде колаборація з якимсь артистом, не скажу поки, з яким.

ЯС: – Чим ти займався після Євробачення?

– За цей час, за рік, вийшло три треки: "З тобою, зі мною, і годі", "Чудова мить" і "That's Your Role". Це зовсім не малувато. У мене було багато концертів. Ми не розуміли, де можна поставити якийсь пробіл, щоб можна було видихнути спокійно. Знімали кліпи – зараз ми їх монтуємо, не знаємо, коли будемо їх анонсувати. Я дуже складний в цьому, мені треба багато часу, щоб аналізувати. Я перфекціоніст, і це дуже мені заважає.

Читайте також: Євробачення-2019: MELOVIN розповів, коли він виступатиме

Євген Павлюковський: – Ти кажеш, що три роки не відпочивав. А чим для тебе взагалі є відпочинок? Як ти розслабляєшся і де ловиш релакс?

– Оце релакс був у Таїланді. Я відпочивав на острові Пхукет. Я просто валявся на лежаку, засмагав. Були ще на іншому острові, який називають островом Джеймса Бонда, бо там знімали фільм, плавали-плавали-плавали, я весь згорів, температури, слава богу, не було.

ЯС: – Як змінило твоє життя Євробачення?

– Здається, я почав ще більше працювати. Не було такого моменту, як був у мене після першого мого шоу, після "Х-фактора", коли ти вже не знаєш, що тобі робити, і немає тої професійної команди, яка була, і вона тільки збирається. Після Євробачення ми просто почали працювати ще більше, потужніше, знаходити якісь нові виходи на Європу.

Що значить "потужніше" – це коли ти виходиш вже за рамки України, а там вже все складніше. Там складніше домовлятися, там тебе ще ніхто не знає. Дуже приємно було, коли пісня "That's Your Role" ротувалася у Франції у топ-чартах, якусь пісню, забуваю постійно, ротували на радіо ВВС… Ось це значить "потужніше".

ЯС: – А  де ти виступав поза межами України?

– Ми робили перший сольний концерт у Німеччині у Берліні, один концерт був у Білорусі в Мінську. А весною ми вже хочемо робити більш складну програму по Європі.

Дуже було приємно, коли в нас вийшла пісня "З тобою, зі мною, і годі", і люди там, у Німеччині почали її співати. Хтось дуже погано, хтось не розумів текст – але всі співали, і це було дуже приємно. Це, напевно, найприємніше, коли ти працюєш як музикант, випускаєш свої треки, пишеш українською пісні, і люди які не знають твоєї рідної мови, української, починають її вчити для того, щоб тебе розуміти.

ЯС: – Повертаючись до теми Євробачення. Чи не було розчарування від результату на Євробаченні?

– Останнє розчарування стосовно місця, яке ми зайняли, було у літаку, коли ми вилітали. Коли ми вже підлітали (до України – ред.), і стюардеса каже, що "з нами летить співак MELOVIN", і весь літак тобі аплодує, ти розумієш, що не все так погано. А коли літак сідає у Борисполі, і тебе зустрічає дуже багато людей з квітами, з листами, з подарунками, з короваєм… Дуже багато було старших людей, багато чоловіків, які тисли руки… Не було жодного поганого слова, жодного поганого коментаря, коли ми прилетіли.

ЯС: – Свій результат на Євробаченні ти вважаєш поразкою чи все-таки перемогою?

– Це був такий класний "копняк". У гарному сенсі.

ЯС: – А що ти порадиш тим, хто представлятиме Україну на Євробаченні у цьому році?

– Просто кайфувати. Це конкурс музики.  Там просто всі кайфують, спілкуються, є якийсь обмін між колегами. Там немає конкуренції.

Мені складніше було виступати на Нацвідборі, аніж в Лісабоні в Португалії. Там було легко. Ти виходиш – тобі за лаштунками шоу аплодують робітники, які там працюють. Тебе всі підтримують, навіть на репетиції.

А у нас на Нацвідборі усе не так, в плані здорової конкуренції. Всі хочуть одне одного загризти, всі дуже злі.

ЄП: – А як тобі тоді вдалося не стати загризеним?

– Я просто знав, що я дуже хочу потрапити на Євробачення.

Цікава історія пов’язана з піснею "Under the Ladder", з якою я виступав на Євробаченні. Ми мали записувати інтервю з Анатолієм Анатолічем, і він прийшов на студію і слухав демку цієї пісні. А демки у мене дуже кумедні. Вони на диктофоні, і вони такою ломаною англійсько-російсько-українсько-німецько-французькою мовою… Така риб’яча мова, коли ти не знаєш, що ти взагалі співаєш.

ЯС: – За кого ти вболіватимеш на цьогорічному Національному відборі?

– Треба всіх послухати. Я не всіх слухав, не у всіх вийшли пісні… До того ж мені не так вже й прямо цікаво, хочеться займатися своїм матеріалом, а його дуже багато. Я просто завжди за KAZKA, а там вже подивимося.

ЯС: – Твій фан-клуб досить активний. Тебе не втомлюють фанатки?

– Ні, не втомлюють. Втомлює, коли мені підкладають у двері до квартири якісь записки з проханням підписати щось. Це мене трошки напружує. З іншого боку – воно й добре, що так відбувається, тому що це якийсь показник зрештою.

Знаєте, коли починають цю всю історію про "фанати MELOVINа злі, погані, вони такі активні, ми їх боїмося" – то бійтеся. Правильно робите, що боїтеся.

Це все заздрість елементарна. Тому що в жодного артиста немає такої фан-бази, яка може за нього порвати. А я рву за них. Завжди.