Форум Порошенка та з'їзд "Опозиційної платформи — за життя" перегукувалися між собою — Олещук

Форум Порошенка та з'їзд "Опозиційної платформи — за життя" перегукувалися між собою — Олещук

Форум "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" та зїзд  "Опозиційної платформи - за життя", які відбулись сьогодні перегукувалися між собою месседжами. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" виссловив викладач кафедри політичних наук Київського національного університету ім. Шевченка Петро Олещук.
 
"З'їзди опозиційної платформи і БПП. Що найцікавіше, логіка і драматургія цих з'їздів значною мірою будувалася на опонуванні, такому собі заочномудіалозі. Президент говорив про "холодний мир" з Росією і паралельно на з'їзді "Опозиційної платформи" вони говорили знову ж таки про мир як ключове завдання своєї політичної сили і в багатьох інших моментах вони перегукуються. Ми бачимо, що президент вибудовує свою виборчу програму на опонуванні "Опозиційній платформі". З іншого боку опозиційна платформа також проводить свою передвиборчу програму на опонуванні до основних тез президента, — зазначив Петро Олещук.
 
Зазначимо, на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" Петро Порошенко оголосив про свою участь у президентських виборах. Одночасно, на "Опозиційної платформи - за життя" підтримав висунення у президенти Юрія Бойка.  
 
Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 31 грудня 2018 року,  офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.
 
Слухати повну версію.