Музикою, світлом та ароматами: нові шоу Київського планетарію популяризують класичне мистецтво – музпродюсер

Музикою, світлом та ароматами: нові шоу Київського планетарію популяризують класичне мистецтво – музпродюсер

Киян та гостей міста запрошують на світло-музичне шоу "Опера під зоряним небом". Його влаштують у Київському планетарії сьогодні. Про новації музичних заходів у Київському планетарії та спроби вплинути на всі органи чуттів в ефірі "ДеньПРО" розповів музичний продюсер шоу Сергій Лихоманенко.

Ведучі:

Марія Сизон, Роман Рудський

Шоу "Опера під відкритим" небом проходить у Київському планетарії вже уп’яте. Воно поєднує елементи класичної оперної музики та світлових проекцій на куполі площею 800 кв.м.

Сергій Лихоманенко пояснив, що від початку співпраці з Київським планетарієм було придумано кілька музичних шоу.

"Публіка вже вимагає не лише музичних ефектів, але й візуальних. Проекції чудово поєднуються з музикою, вони динамічно підтанцьовують під звукову картинку, – поділився музичний продюсер. – Насправді інтерактивні шоу вже давно використовуються у світі, але в Україні ми такі першопрохідці, і одні з небагатьох робимо щось подібне".

Він вважає, що місія Київського планетарію сьогодні – популяризувати класичне мистецтво і класичну музику за допомогою нових технологій.

"На класичну оперу – на жаль, не дуже багато ходить молоді, хоча я оперу люблю і з дитинства відвідую. Це дійсно дійство, яке вимагає увімкнути фантазію, і співчувати герою потрібно через ту ж уяву. На жаль, зараз цифрові технології і кінематограф трішки конкурують з оперою, навіть не трішки. Але на диво, до нас приходить дуже багато молоді, навіть дітей", – пояснив Сергій Лихоманенко.

Також він зазначив, що "Опера під відкритим небом" – не єдине шоу Київського планетарію, присвячене популяризації класичного мистецтва.

"У нас є оркестр, я, до речі, диригент цього оркестру. Він називається Eclectic Sound Orchestra, від слова "еклектика" – поєднання різних жанрів, різних стилів. Також у нас є семплований орган, до речі, найбільший в Україні. Це органні шоу "Інтерстеллар" та "Теорія великого Баха", – поділився Сергій Лихоманенко. – Цікаве шоу буде завтра – це ароматичне шоу. Окрім інсталяції на куполі та виконання музики, будуть ще ароматичні інсталяції, різні аромати. Це так зване релакс-шоу "Парфюмер". Ми намагаємося задіяти всі органи відчуттів, щоб людина за годину могла поринути в якийсь інший вимір: візуально, аудіально, а також за допомогою ароматів".

Програма "Опера під зоряним небом" відбудеться сьогодні, 29 січня у Київському планетарії о 19:30.

Ароматичне релакс-шоу "Парфюмер" пройде у Київському планетарії 30 січня, також о 19:30.