Лавров заявив, що Росія "зробить все" для підтримки Мадуро

Лавров заявив, що Росія "зробить все" для підтримки Мадуро

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія "зробить все", щоб підтримати венесуельського президента Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За данимим видання, міністерство закордонних справ Росії і Кремль різко засудили санкції, запроваджені США проти венесуельської нафтогазової компанії PDVSA. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав їх "нелегітимними і протиправними", а також "цинічними". За його словами, Росія "зробить все", щоб підтримати венесуельського президента Ніколаса Мадуро, якого в Росії, на відміну від США й низки інших країн, вважають легітимним. Лавров також звинуватив США в підготовці повалення Мадуро.

Читайте також — Лідер опозиції Венесуели Гуайдо закликає до нових протестів

Раніше заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак заявив, що після запровадження санкцій у Венесуели можуть з’явитися проблеми з обслуговуванням суверенного боргу перед Росією. Через два місяці Венесуела, за словами Сторчака, повинна виплатити Росії 100 мільйонів доларів.

Поки що, як каже заступник російського міністра, Каракас не допускав прострочень із платежами. Всього з 2006 року Росія виділила Венесуелі близько 17 мільярдів доларів у вигляді кредитів.

Читайте також — Причина венесуельської кризи в небажанні Мадуро скорочувати соціальні видатки — експерт

Президент Венесуели Ніколас Мадуро почав другий термін перебування на посаді всупереч міжнародній критиці. 10 січня відбулася його інавгурація, Мадуро збирається очолювати Боліварську Республіку Венесуела наступні шість років — до 2025 року.

Минулого тижня тисячі венесуельців вийшли на вулиці, щоб змусити президента Ніколаса Мадуро піти з посади президента країни. До загальнонаціонального протесту закликали представники опозиції Національної асамблеї (парламент Венесуели).