Україна поліпшила позиції у рейтингу сприйняття корупції

Україна поліпшила позиції у рейтингу сприйняття корупції

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International оприлюднила результати дослідження "Індекс сприйняття корупції-2018" згідно з якими Україна покращила свої показники.

Про це повідомляє антикорупційної організації Transparency International.

За даними дослідження "Індекс сприйняття корупції-2018", результат України – 32 бали та 120 місце серед 180 країн. Таким чином Україна здобула ще 2 бали та піднялася на 10 місць (результат за 2017 рік – 30 балів, 130 місце).

Як повідомляється, Україна з-поміж своїх сусідів змогла обійти лише Російську Федерацію (28 балів, 138 місце). Натомість решта мають вищі оцінки: Польща —60, Словаччина – 50, Румунія — 47, Угорщина — 46, Білорусь — 44, Молдова — 33 балів.

На цю тему: Уперше за 8 років Україна обігнала Росію по рейтингу сприйняття корупції ─ Юрчишин

За оцінкою виконавчого директора Transparency International Україна Андрія Боровика, "такий результат не відповідає задекларованим нашою країною прагненням до швидкої євроінтеграції, реформ та очищення від корупції всіх сфер життя. Якщо ситуація з корупцією в Україні продовжить змінюватися такими темпами, то наздоганяти ту ж таки Польщу доведеться не одне десятиліття. Влада повинна, а громадянське суспільство давно готове подвоїти зусилля на цьому шляху".

Transparency International Україна відзначає часткове виконання рекомендації організації на 2018 рік щодо створення Антикорупційного суду.

Нагадаємо, 12 листопада 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала кваліфікаційне оцінювання для 270 кандидатів, що претендують на посади суддів Вищого антикорупційного суду України.

Громадські організації та представники громадської ради міжнародних експертів постійно аналізують список кандидатів до Вищого антикорупційного суду України та виокремлюють серед них, зокрема, суддів Євромайдану та кандидатів з сумнівними статками.

На даний час Громадська рада міжнародних експертів провела останнє спільне засідання з Вищою кваліфікаційною комісією суддів, у результаті з конкурсу до Вищого антикорупційного суду України вибуло 42 сумнівних осіб, залишився 71 кандидат.