Раду проситимуть продовжити роботу ТСК щодо нападу на Гандзюк на 3 місяці — Береза

Раду проситимуть продовжити роботу ТСК щодо нападу на Гандзюк на 3 місяці — Береза

Тимчасова слідча комісія, яка розслідує вбивство Катерини Гандзюк та напади на громадських діячів, проситиме Верховну Раду заслухати проміжний звіт 6 лютого, коли депутати повернуться з зимових канікул.

Про це за результатами засідання ТСК повідомив її голова Борислав Береза.

За його словами, комісія, термін роботи якої спливає 6-го лютого, проситиме парламент продовжити його на 3 місяці.

У свою чергу батько загиблої активісти Віктор Гандзюк звернувся до президента Петра Порошенка й лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко дати політичну оцінку діям голів Херсонської ОДА та обласної ради. Звернення Віктор Гандзюк виголосив на засіданні тимчасової слідчої комісії, яка розслідує напади на громадських діячів.

на фото — Віктор Гандзюк

"Замовників знає генпрокурор Луценко, знають в СБУ. Я впевнений, що знали і МВС від початку, знали і мовчали. І тепер мовчать. Зараз офіційно оголошено в розшук організатора вбивства — Москала. Він пішов на це вбивство не просто так, не з вулиці, він пішов на це з будівлі Херсонської ода, де тісно співпрацював із конкретними людьми", — заявив Віктор Гандзюк.

Як повідомлялося 4 грудня 2018 року на сайті Центру інформації про права людини, генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що у справі про вбивство керівниці справами Херсонського міськвиконкому оголошено підозру громадянину Левіну на прізвисько Москал-молодший, який раніше був судимий за організацію вбивств і нападів на водіїв у Херсонській області. За його словами, Левін утік з України в день, коли почалися затримання у справі Гандзюк, а нині вживаються заходи, щоб затримати його за міжнародними дорученнями за кордоном.

Читайте також — Відверта до непристойності і з державницьким мисленням: три спогади про Гандзюк

Нагадаємо, в одній з лікарень Києва 4 листопада померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк.

31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Вона перенесла 11 операцій та перебувала в реанімації в Києві. Справа Гандзюк набула громадського резонансу і її кваліфікацію кілька разів змінювали: спочатку "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства). 20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Верховна Рада України вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

Фото з соцмереж Катерини Гандзюк