Максимець: особам, які напали на знімальну групу "Стоп корупції", оголошено підозру

Максимець: особам, які напали на знімальну групу "Стоп корупції", оголошено підозру

За результатами оперативних заходів та слідчих дій правоохоронці встановили порушників та затримали їх, на даний час сімом зловмисникам оголошено про підозру за розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

За її словами, до Голосіївського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають. За вчинене цим особам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляє інформаційний портал "Стоп корупції", Голосіївський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу для двох з семи підозрюваних у нападі Сергія Хмиленка та Сергія Грубого — вони залишатимуться під домашнім арештом 60 діб.

Новини по темі — НСЖУ: за 2 роки зафіксовано 175 фізичних атак на журналістів

Нагадаємо, 24 січня у місті Києві на Видубичах було скоєно напад на знімальну групу "Стоп корупції". Як розповів український журналіст, координатор проекту "Стоп корупції" Роман Бочкала, журналісти разом з двома правозахисниками, прибули на точку, де грабують пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали бити. Була стрільба та погрози, що наступного разу вб’ють. Автівку, на який активісти привезли журналістів, парубали сокирою.

Фото Романа Бочкали