Полозов: поранених українських моряків перевели до СІЗО

Полозов: поранених українських моряків перевели до СІЗО

Трьох військовополонених українських моряків Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку перевели із медичної частини до СІЗО Лефортово у Москві.

Про це повідомив у Фейсбук адвокат Микола Полозов.

"За заявою слідчого, поранені військовополонені українські моряки Андрій Аретеменко, Андрій Ейдер і Василь Сорока ще в суботу були переведені з медсанчастини СІЗО "Матроська тиша" в СІЗО "Лефортово", — написав адвокат

За його словами, адвокатам українських моряків в СІЗО "Матроська тиша" підтвердили, що троє поранених військовополонених там уже не містяться. Протягом доби слідчий пообіцяв підготувати і передати в СІЗО "Лефортово" дозвіл на вхід для адвокатів поранених військовополонених.

Полозов також додав, що їхня зустріч з Артеменко, Ейдер і Сорокою може бути ускладнена у зв'язку з "наявними об'єктивними організаційними складнощами для відвідування адвокатами ув'язнених в СІЗО "Лефортово".

Нагадаємо, Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт для всіх 24 захоплених Росією моряків. Вони залишаться в СІЗО Москви.

За словами адвоката Миколи Полозова, який захищає моряка Дениса Гриценка, рішення суддів буде оскаржено в усіх інстанціях, у тому числі в Європейському суді з прав людини.

Читайте також — Столтенберг закликав Росію негайно звільнити полонених українських моряків

25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".