Українські спецслужби подолали руйнацію, спричинену режимом Януковича — Богдан

Українські спецслужби подолали руйнацію, спричинену режимом Януковича — Богдан

Українські спецслужби в цілому відновили свій потенціал після розрухи, спричиненої режимом Віктора Януковича. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив генерал-лейтенант, ветеран зовнішньої розвідки Василь Богдан.
 
"Ми можемо констатувати, що за ці чотири і п'ятий рік після Революції Гідності та руйнація, яка була вчинена режимом Януковича щодо сектору безпеки і оборони, вона нарешті подолана: і в Збройних силах України, і в інших військових формуваннях, і в спеціальних службах. Я маю на увазі і зовнішню розвідку, і воєнну розвідку, і Службу безпеки України.  Звичайно, не все так, як би хотілося. Інколи не вистачає коштів, інколи технічного і кадрового забезпечення, але в цілому ці структури вийшли на той рівень, який дає можливість добувати на випередження інформацію щодо планів, намірів російського агресора, ситуації навколо України і безумовно доповідати вищому військово-волітичному керівництву країни", — вважає Василь Богдан.
 
Зазначимо, 24 січня 2019 року в Україні відзначали День зовнішньої розвідки, якій виповнилося 100 років. У цей день 1919 року  вперше у складі політичного департаменту Міністерства внутрішніх справ Української народної республіки був створений відділ закордонної інформації, який є праобразом політичної розвідки.
 
Слухати повну версію.