У Сполучених Штатах призупинено "шатдаун"

У Сполучених Штатах призупинено "шатдаун"

Президент США Дональд Трамп підписав закон про бюджет, прийнятий 25 січня Конгресом. Закон про фінансування уряду до 15 лютого не включає коштів на будівництво стіни на кордоні між США і Мексикою.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Раніше, в п'ятницю, президент США заявив, що готовий схвалити законопроект, яким передбачається фінансування федерального уряду на три тижні.

Тепер необхідні дії мають зробити Сенат і Палата представників. Президент Сполучених Штатів сказав, що буде сформовано двопартійний комітет для оцінки ситуації на кордоні.

Таким чином, заява Трампа повністю змінює його позицію, висловлену в четвер, в якій він стверджував, що погодиться на тимчасове відкриття федерального уряду, якщо Конгрес виділить "початковий платіж" на будівництво стіни на кордоні США і Мексики.

На цю тему — Толстов про шатдаун в США: бачити в цьому якусь критичну небезпеку не варто

Нагадаємо, з 22 грудня в США тривав так званий "шатдаун" — часткове припинення роботи урядових організацій. Уряд було позбавлено фінансування через те, що Сенат відмовлявся схвалити новий бюджет, який передбачав виділення коштів на загороджувальний бар'єр вздовж кордону. Дональд Трамп відмовлявся підписувати бюджет без цієї статті витрат. 

Фото — УНІАН