У Запоріжжі завтра відбудеться Матч Зірок баскетбольної Суперліги-2019

У Запоріжжі завтра відбудеться Матч Зірок баскетбольної Суперліги-2019

У Запоріжжі завтра пройде Матч усіх зірок баскетбольної Суперліги 2019 року, за аналогом щорічного Матчу усіх зірок НБА. Як проходитимуть змагання, в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Вадим Корженко.

Ведучий:

Вадим Корженко

У Запоріжжі завтра у Палаці спорту "Юність" завтра відбудеться Матч усіх зірок баскетбольної Суперліги 2019 року. Цей поєдинок частково має формат розважального шоу, проте увага акцентується саме на майстерності спортсменів. На відміну від попередніх років, зустріч відбудеться у форматі "зірки Легіону" проти "зірок України". Кожен з восьми клубів Суперліги буде представлений у зірковій грі.

У професійному баскетболі майже в усіх лігах завжди проводять матчі зірок. Він включає декілька конкурсів: демонстрація майстерності, конкурс слем-данків (кидок м’яча у кільце зверху вниз – ред.), у якому візьмуть участь професійні данкери, а також конкурс триочкових.

Стосовно конкурсу захисників – то вздовж баскетбольного майданчика виставлені перешкоди. Проходячи дистанцію, гравці мають продемонструвати своє вміння асистувати, дриблінг (ведення м’яча – ред.) і влучність на максимальній швидкості.

Кожна з команд Суперліги делегувала на цей конкурс по одному гравцю. Учасниками стали Роман Козлов, Деон Едвін, Марцис Вітолс, Моріс Крік, Бредон Янг, Віталій Зотов, Майкл Холтон і Андрій Кожем’якін.

Регламент конкурсу снайперів наступний: встановлюється п’ять стійок, на кожній з яких по п’ять м’ячів. За влучний кидок останнім з м’ячів на кожній стійці нараховується вдвічі більше очок. В усіх клубах Суперліги є відмінні шутери. Вісім делегатів клубів протягом однієї хвилини мають виконати 25 дальніх кидків. Двоє тих, хто здобув найбільшу суму очок, виходять до фіналу.

У вирішальному двобої протягом ще однієї хвилини слід буде відстрілятися краще за опонента.

Учасниками змагань будуть Олексій Онуфрієв, Юрій Кондраков, Кирило Марченко, Олександр Кольченко, Максим Закурдаєв, Павло Крутоус, Максим Пустозвонов, Телджон Кромер.

Ну і, звичайно, конкурс слем-данків. Це просто класне, фантастичне шоу. Цьогорічні змагання данкерів розпочнуться з кваліфікації, під час якої кожен з учасників має продемонструвати два свої данки. Журі оцінюватиме кожну спробу окремо, але до фіналу вийдуть лише два найкращі майстри за сумою двох спроб. Якщо двоє претендентів покажуть другу суму балів у загальному заліку, то до фіналу буде допущено одразу три данкери.

У фіналі кожен з них має продемонструвати ще по два своїх данки. Найвища сума балів саме за ці спроби дає право називатися "Данкуючим королем-2019".

У данках братимуть участь Іван Ткаченко та Нікс Таваріон, а також три гостя.

Слухайте ефір за посиланням

Фото Федерації Баскетболу України