2-кілограмовий шампіньйон внесли до Національного реєстру рекордів України

2-кілограмовий шампіньйон внесли до Національного реєстру рекордів України

Національний реєстр рекордів поповнився новим грибним рекордом. Нова номінація "Найбільший шампіньйон" зафіксувала свого першого рекордсмена, вирощеного на грибній фермі у Київській області. Про найбільшу печерицю в Україні в ефірі "ДеньПРО" розповіла керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

Лана Вєтрова розповіла, що до Національного реєстру рекордів України гриб шампіньйон вноситься вперше.

"Вага цієї гігантської печериці – майже 2 кілограми. Тобто, якщо ми захочемо його приготувати, ним можна буде нагодувати 10-ьох чоловік", – розповіла експертка.

За правилами реєстрації кулінарних рекордів, експерти перед реєстрацією мають скуштувати страву, що вноситься до Націреєстру, щоб засвідчити її кулінарну якість.

"Гриб справді дуже приємний на смак, має всі зовнішні ознаки гриба, і кулінарні властивості гриба цього виду", – поділилась Лана Вєтрова.

Шампіньйон-рекордсмен був вирощений без використання жодних хімічних добрив, додала експертка.

"Такої величини печериця виросла за тиждень. Вона б могла рости і далі, у нас йшли переговори про це. Але тут важливо було зберегти її зовнішній вигляд, щоб вона була презентабельною. Тому вирішили саме в цей момент робити реєстрацію рекорду", – пояснила Лана Вєтрова.

Діаметр капелюшка  найбільшої печериці становив 34 см. Його виростили на грибній фермі у селі Шпитьки Київської області.

Фото www.umdis.org