Експерт: Рада 20 років не може схвалити закон, що обмежує свавілля забудовників

Експерт: Рада 20 років не може схвалити закон, що обмежує свавілля забудовників

Верховна Рада 20 років не може схвалити закон про адміністративну процедуру, що обмежує свавілля забудовників. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Коло доброчесності" повідомив, експерт Центру політико-правових реформ Євген Школьний.
 
"Вже 20 років намагаються схвалити цей закон. Ще в 1998 році в указі Кучми була вказана необхідність прийняття такого закону. І уряд Тимошенко його вносив, не вистачило голосів, уряд Азарова грався з ним в наперстки. Зараз зареєстрований законопроект про загальну адміністративну процедуру №9456 і його треба якомога швидше прийняти в першому читанні", — зазначив експерт.
 
За його словами, законопроект передбачає врахування думки всіх зацікавлених сторін. 
 
"Цей законопроект передбачає, що всі зацікавлені особи, кого адміністративний акт може зачепити, мають бути вислухані. От виділяється земельна ділянка під забудову і очевидно, що це когось зачіпає. Чи це якийсь екологічний чинник, чи постраждають дитячі майданчики, чи ще щось. Є універсальна процедура, коли цих людей вислухають", — повідомив Євген Школьний. 
 
Зазначимо, Проект Закону про адміністративну процедуру було внесено Кабінетом міністрів України 28 грудня минулого року. Наразі законопроект перебуває на розгляді в парламентському комітеті з з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.
 
Слухати повну версію.