Держкіно: фільм про Василя Стуса вийде з назвою "Заборонений"

Держкіно: фільм про Василя Стуса вийде з назвою "Заборонений"

Команда фільму про Василя Стуса, що створюється за підтримки Держкіно, повідомила про остаточне затвердження назви картини — у прокат стрічка вийде з назвою "Заборонений".

Як повідомляє прес-служба Держкіно,  рішення про відмову від імені поета в назві було схвалено через те, що творча група розглядає кіно не лише як біографію конкретної людини, а й як образ часу і уособлення боротьби з режимом.

У прокат фільм "Заборонений" вийде восени 2019-го року. Наразі картина перебуває на стадії постпродукції, тривають перемовини щодо дати релізу.

 

"Наш фільм розкриє на великому екрані тему українського дисидентства. Сподіваємось, що наші колеги знімуть ще не один фільм про цих людей, адже ми знаємо про їхні долі так мало!", — зазначив режисер фільму Роман Бровко.

Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.

Значна частина сюжету розгортається у в’язниці, коли до поета приїжджає агентка КДБ, яка намагається тиснути на нього не силою, а психологічно, тривалими розмовами, в яких вона неймовірно майстерна.

Читайте також — Кінокритик Десятерик: українське кіно з'явилося лише 5 років тому, це дуже мало

Авторами сценарію є Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба, продюсером — Артем Денисов. Головні ролі виконують Дмитро Ярошенко, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Віталій Салій.

Як повідомлялося, українська кінокомпанія вперше повернула у держбюджет гроші на виробництво фільму. Компанія "Прототип продакшн" повернула Державному агентству України з питань кіно 1,175 млн грн, виділені на виробництво повнометражної комедії "Скажене весілля".