У Києві на мосту Патона проходить акція "Ланцюг єдності"

У Києві на мосту Патона проходить акція "Ланцюг єдності"

На Софійському майдані 22 січня 1919 року у Києві урочисто проголосили Акт Злуки, який об'єднував Українську Народну Республіку та Західноукраїнську Народну Республіку. З 2008 року у Києві щорічно влаштовують живий лагцюг уздовж моста Патона, котрий пролягає між правим і лівим берегами Дніпра, таким чином символізує об'єднання Сходу і Заходу України. Кореспондент Захар Шадрін для програми "Культура.Live" розповів, що зараз відбувається на місці подій.

"Кияни та гості столиці зібралися на мосту Патона аби вже в котрий раз живим ланцюгом об'єднати лівий та правий берег Дніпра. Зараз вже розпочалася хода. Українці рухаються колонами з двох боків. Правий ланцюг тримає блакитний прапор, лівий - жовтий. В центрі моста Патона вони об'єднаються, утворивши величезний прапор України", — розповів Захар Шадрін.

За словами кореспондента, на мосту Патона панує чудова атмосфера та відчувається шалена енергія.

"Після акції усіх охочих запросять під міст, де на них буде чекати гарячий чай та конкурси. Одним з конкурсів стане найкраща розмальовка обличчя в українську символіку. Вже зараз на місці подій досить багато людей", — поділився Захар Шадрін.

Нагадаємо, цього року 22  січня в Україні відзначають 100-річчя Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — Укрінформ