Віра Кекелія: на національному відборі на Євробачення я хочу поділитися своїм досвідом і творчістю

Віра Кекелія: на національному відборі на Євробачення я хочу поділитися своїм досвідом і творчістю

Співаки Віра Кекелія і Роман Дуда про національний відбір на Євробачення-2019,  про сольну кар'єру і співпрацю з Сергієм Бабкіним  розповіли в ефірі радіо "Культура" в програмі  "Музична сієста".

Ведуча:

Наталя Писанка

У національному відборі на Євробачення-2019 будуть брати участь багато маловідомих артистів. Що ви думаєте стосовно цього?

Віра Кекелія: Євробачення є такою музичною платформою, яка відкрита для всіх виконавців, навіть молодих, яких можливо ніхто не чув. Це класне місце, де про себе можуть заявити абсолютно різні артисти. Це не конкурс виконавців, це конкурс пісні і шоу. Чудово, що артисти, які не мають продюсера, можуть прийти на конкурс такого рівня.

Чи правда це, що хоч у вас і не музична освіта, але любов до музики все одно була присутня з дитинства?

Віра Кекелія: за освітою я - фінансист. Потрібно відкривати бажання своєї душі. Фінансист я для батьків і щоб вони зрозуміли, що я знайду раду і в музиці, потрібно було багато чого зробити. Я завжди доводила, що можна заробляти тією справою, яку ти дуже любиш. 

Розкажіть про вашу участь у гурті "A.R.M.I.A"

Віра Кекелія: насправді, я дуже багато чому навчилася в цьому колективі, зрозуміла як себе сприймати в шоу-бізнесі, подолала багато комплексів та зрозуміла як працювати в гурті. Працювати сольно - це взагалі інша історія, а зараз я можу працювати і сольно, і в колективі. Однак, навіть якщо артист обрав сольну творість, йому потрібна команда. Один в полі не воїн. 

На вашу спільну пісню "Тобі" з'явився кліп?

Роман Дуда: так, абсолютно вірно. Ідея цього кліпу прийшла нашому режисеру Лесі Подолянко, з якою ми теж познайомилися на шоу "Голос країни". Вона сказала, що в кліпі повинно бути дві паралелі, немов ми один одного не бачимо і вкінці ми зустрічаємося. Це своєрідна метафора до того, що інколи в житті ми шукаємо себе і когось, щоб був поруч, а ми просто не помічаємо, що ця людина дуже близько.

Що вам дав проект "Голос країни"?

Роман Дуда: після проекту вирішив, що маю творити зі своїм іменем. До цього я працював в готельному бізнесі, але прийшов момент і вирішив, що я хочу займатися музикою. 

Віра Кекелія: це був поштовх. Саме на цьому проекті я почала вірити у власні сили, в те, що я щось можу. Почала відкривати свої бажання. Конкурс став платформою знайомства з великою кількістю людей, зокрема тренером на проекті Сергієм Бабкіним. 

Розкажіть, що цікавого ви представите у пісні на національному відборі Євробачення?

Роман Дуда: мені все життя було цікаво, як люди пишуть хіти. В якійсь мірі я просто прожив життя Віри, коли писав пісню.

Віра Кекелія: так, в основі цієї пісні лежить моя історія. Вона про віру в себе і те, що за вірою приходить зміна твого майбутнього. Ця історія знайома багатьом українцям. Мені б хотілося, щоб люди не соромилися і будували своє майбутнє вже зараз. 

У вас продовжилася співпраця із Сергієм Бабкіним після талант-шоу?

Роман Дуда: так. Сергій та Сніжана Бабкіни написали мені і запропонували зробити разом пісню "Крила". Коли вони мені це запропонували, я був на сьомому небі від щастя. До речі, 29 січня я була представляти сольну пісню, яка має назву "Не відпускай". До неї вже зняли кліп.

Чи не заважає вам різностороння діяльність в сольній кар'єрі?

Віра Кекелія: звичайно ні. Чим більше ми працюємо, тим більше набираємося досвіду, знайомимося з різними людьми. Я себе відчуваю дуже комфортно на сцені і на ній можна, крім співу, ще багато чого робити. Я дуже люблю вчитися всьому новому. На національному відборі на Євробачення я хочу поділитися своїми думками, досвідом і творчістю. Я б хотіла, щоб моя пісня і посил змінили хоча б хвилину якоїсь людини. Я пісню сприймаю як цілу історію, як щось духовно важливе. 

Нагадаємо, що прямі ефіри національного відбору-2019 пройдуть 9, 16 (півфінали) та 23 лютого (фінал) одночасно на телеканалах СТБ і UA: ПЕРШИЙ.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ Віри Кекелії