Бекірову вкололи інсулін, який йому протипоказаний — донька

Бекірову вкололи інсулін, який йому протипоказаний — донька

Кримськотатарському активісту Едему Бекірову, якого обвинувачують в незаконному зберіганні вибухових речовин і боєприпасів, надають протипоказані йому ліки.

Про це заявила донька Бекірова Елеонора, повідомляє Центр інформації про права людини.

За її словами, перший день у лікарні Сімферополя Едем Бекіров провів у коридорі. Потім його перевели у відділення ендокринології.

"Щоб збити цукор, йому вкололи інсулін. Це зробили, хоча інсулін йому протипоказаний, тому що це впливатиме на серце. Окрім діабету та ампутованої ноги в нього ще чотири шунти у серці", — розповіла донька Бекірова.

18 січня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Едема Бекірова виписали з лікарні імені Семашка в Сімферополі. За її словами, Бекірова повернули в спецблок Сімферопольського СІЗО. При цьому Денісова заявила, що "стурбована швидким оглядом".

Нагадаємо, 14 січня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила уповноважену Росії з прав людини Тетяну Москалькову, а також голову ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і людини Михайла Федотова терміново посприяти у наданні кваліфікованої медичної допомоги Едему Бекірову.

Нагадаємо, 12 грудня на в'їзді в окупований Крим під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров.

За словами адвоката, Бекірова підозрюють у тому, що він зберігав і передавав боєприпаси — 12 кілограм вибухівки і патрони.