Полозов: адвокати подали апеляцію щодо продовження арешту українських моряків

Полозов: адвокати подали апеляцію щодо продовження арешту українських моряків

Адвокати військовополонених у Росії українських моряків оскаржили рішення російського суду про продовження їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомив у Фейсбук адвокат Микола Полозов.

"Решения Лефортовского районного суду міста Москви про продовження строків утримання всіх 24 військовослужбовців України оскаржені адвокатами наших команд у повному обсязі", — написав адвокат

За його словами, усі документи щодо оскарження подані у встановлений законом триденний термін.

Нагадаємо, Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт для всіх 24 захоплених Росією моряків. Вони залишаться в СІЗО Москви.

Як повідомлялося, засідання суду відбувалося у трьох різних залах одночасно, на лаві підсудних розміщували не більше чотирьох обвинувачених за раз.

Під час судових засідань українські моряки відмовилися давати свідчення в Лефортовському районному суді Москви.

За словами адвоката Миколи Полозова, який захищає моряка Дениса Гриценка, рішення суддів буде оскаржено в усіх інстанціях, у тому числі в Європейському суді з прав людини.

25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".