Ірина Славінська: робота в команді Радіо Культура стала однією з найважливіших речей у житті

Ірина Славінська: робота в команді Радіо Культура стала однією з найважливіших речей у житті

Гостею програми "Імператив" була  продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська, яка говорила про цінності Радіо Культура та цілі на майбутнє.

Ведучий:

Олександр Пірієв

Чи не шкодуєте ви, що опинилися в команді Радіо Культура?

— Ні про що не шкодую. Робота в команді Радіо Культура, мені здається, це одна з найважливіших речей, які сталися в моєму житті. Для мене важливо було долучитися до створення суспільного мовлення в Україні. Після досвіду журналістської роботи було важливо створити незалежний мовник, який працює за стандартами. Тому Радіо Культура є для мене чимось дійно важливим.

Чи правда це, що ви займалися музикою, а конкретно, вмієте грати на гітарі?

— В дитинстві я любила займатися різними речима: багато читала, ходила в художню школу. Десь в 13 років зрозуміла, що непогано було б займатися ще й музикою. Мене цікавили струнні, тому обрала гітару, як музичний інструмент.

Які базові цінності присутні, коли ми говоримо про Радіо Культура?

— Наш мовник відповідає базовим цінностям Суспільного мовлення. Для нас важливою є така цінність як презумпція оптимізму, тобто менше "зради", а більше цікавих і корисних розмов. Просвітницька місія для Радіо Культура надзвичайно важлива. Також цінністю нашої команди є дотримання стандартів журналістської роботи. Ми там, де наші слухачі, тому транслюємо концерти з Опери, Будинку звукозапису, працювали виїздною студією на Книжковому арсеналі. Ми відкриті та мобільні. Для Радіо Культура на першому місці є можливість робити цікаві і корисні програми.

Які найближчі результати ви хотіли б отримати на Радіо Культура?

— Радіо Культура загалом є агрегатом культурної дипломатії України. Мені б хотілося для нашої команди творчого неспокою, адже спокій для медіа є найгіршим, що може бути.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ Ірини Славінської