Перший вирок Антикорупційного суду слід очікувати щонайменше через 3 роки — Таран

Перший вирок Антикорупційного суду слід очікувати щонайменше через 3 роки — Таран

Перших вироків антикорупційного суду слід чекати не раніше, ніж через 3 роки. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловив голова Центру політичних студій і аналітики "Ейдос" Віктор Таран.
 
"Перший вирок Антикорупційного суду, якщо ми діждемося через 3 роки — це буде дуже добре. За процедурою, справи будуть передаватися з Солом'янського в Антикорупційний суд. Далі за процедурою адвокати мають повне право ознайомитися зі справами заново, а потім будуть рішення. Це зазвичай 2 роки розгляду по-новому всіх справ, включаючи Насірова і всю цю кампанію", — зазначив Віктор Таран.
 

Читайте також — Понад 50 кандидатів до антикорупційного суду виглядають сумнівними — Красносільська
 

Нагадаємо, 12 листопада минулого року Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала кваліфікаційне оцінювання для 270 кандидатів, що претендують на посади суддів Вищого антикорупційного суду. За даними ВКСС, успішно склали іспит і продовжать участь у конкурсі до Антикорупційного суду 113 кандидатів. 

У межах судової реформи в країні формуються нові суди: Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд та Вищий суд з питань інтелектуальної власності. Судову реформу запустили у 2016 році схваленням закону про судоустрій і статус суддів, проте спеціальний закон щодо діяльності антикорупційного суду Верховна Рада схвалила лише у червні 2018 року.

Слухати повну версію.
 
Віктор Таран, фото - facebook.com