НАБУ розкрило схему корупції в Укрзалізниці на 90 мільйонів гривень

НАБУ розкрило схему корупції в Укрзалізниці на 90 мільйонів гривень

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили сімом особам про підозру у заволодінні 93,3 млн гривень Укрзалізниці.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.


"15 січня 2018 детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили 7 особам про підозру у заволодінні 93,27 млн грн Укрзалізниці. Як встановило слідство, підозрювані організували закупівлю стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, розслідування наведених фактів детективи Національного бюро розпочали у червні 2017 року за власними напрацюваннями. Трьох осіб — двох посадовців підприємства-виробника та керівника компанії-посередника — затримано. Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу. Також встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Крім того, детективи НАБУ підготували проект подання на зняття недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, який, за даними слідства, є організатором зазначеної корупційної схеми.

Новини по темі — Майже півсотні справ, переданих до суду, не розглядаються — НАБУ

Як повідомлялося, 6 листопада 2018 року Національне антикорупційне бюро завершило розслідування за фактами можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації щодо міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Раніше міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за статтями ККУ "Незаконне збагачення" та "Декларування недостовірної інформації". 14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив міністра інфраструктури на поруки міністра спорту Ігоря Жданова і депутата від Народного фронту Федора Бендюженко.