З Facebook видалено кілька сотень сторінок через брехню, яка поширювалася з Росії

З Facebook видалено кілька сотень сторінок через брехню, яка поширювалася з Росії

Соцмережа Facebook видалила 364 сторінки та акаунти через підозрілу і маніпулятивну активність, яка має зв'язок з Росією.

Про це йдеться в прес-релізі соцмережі.

Як повідомляється у прес-релізі, інформація поширювалася з Росії і розповсюджувалася на країни Балтії, Центральної Азії, Кавказу, а також у державах Центральної та Східної Європи.

"Ми постійно працюємо над виявленням і припиненням такого роду діяльності, тому що ми не хочемо, щоб наші послуги використовувалися для маніпулювання людьми. Ми видаляємо ці сторінки та облікові записи на основі їхньої поведінки, а не вмісту, який вони публікують. У цих випадках люди, які стояли за цією діяльністю, координували один з одним і використовували фальшиві рахунки", — заявили у Facebook.

Нагадаємо, соціальна мережа Facebook вирішила посилити правила розміщення політичної реклами у своїй мережі для країн, у яких в 2019 році відбудуться вибори, серед яких є й Україна.

Як повідомила директор Facebook з глобальної політики та охоплення Кеті Харбат, нововведення торкнуться Індії, Нігерії, деяких країн ЄС та України. Розміщувати політичну рекламу дозволять рекламодавцям, які розташовані в даній країні. За її словами, нові правила в Україні почнуть діяти вже у лютому.

Минулого місяця дослідники, які працювали в комітеті Сенату США, дійшли висновку, що агентство російських урядових досліджень в Інтернеті використовувало оголошення в соціальних мережах і регулярні повідомлення на неаутентичних рахунках для просування тодішнього кандидата в президенти Дональда Трампа мільйонам американців. Росія спростувала звинувачення.