Учасники "Kiev Tango Project": все, що з нами відбувається, ми передаємо до глядача через музику

Учасники "Kiev Tango Project": все, що з нами відбувається, ми передаємо до глядача через музику

Учасники "Kiev Tango Project" Тетяна Павлічук-Тишкевич і Сергій Курдицький  про танго, від якого в музикантів постійно виникають "мурашки", танго, яке надає людям змогу відчути себе людиною з серцем, та про соціальний проект "Танго: тут і зараз" розповіли в ефірі радіо "Культура" в програмі "Музична афіша".

 

Ведуча: 

Катерина Гончарук

Перший ваш виступ в рамках проекту "Танго: тут і зараз" відбувся в жіночій консультації. Розкажіть про це

Тетяна Павлічук-Тишкевич: це було дуже мило, жінки були на 8-9 місяці. Ми жартували, що чекаємо на концертах вже з дітками. Всім сподобалося, тому ми щасливі, що ця наша мрія про такий проект здійснилася. Перед Новим роком все взяли в свої руки і організували його.

Чому саме танго ви хочете зробити соціальним?

Сергій Курдицький: ця музика є в нас, є у всьому. Ми виконуємо танго крізь призму свого сприйняття. Танго -  це стиль життя, привід зібратися з близькими людьми. Ми хочемо його донести людям, цю музику, бо вважаємо, що вона дуже доступна і чудово відображає сучасну дійсність.

Розкажіть як музиканти, які грають танго, який у вас образ життя і чим вас надихає цей стиль музики?

Тетяна Павлічук-Тишкевич: для нас життя - це танго. Вся палітра емоцій пов'язана з танго. Все, що з нами відбувається, ми передаємо до глядача через цю музику. Від неї в кожного з нас постійно мурашки. 

Сергій Курдицький:  вплив танго, до речі, навіть розвинуло в мені мислення аранжувальника

З якими стереотипами про танго ви стикнулися на початку?

Тетяна Павлічук-Тишкевич: я думала, що танго обов'язково має бути з танцем, але потім зрозуміла, наскільки ця музика повноцінна. Також спочатку ми не думали, що це можна грати так довго і планували  лише серію концертів, а не такий довготривалий проект. Однак вже на першому концерті відчули, що ця історія надовго.

Сергій Курдицький: не було таких стереотипів, але не думав, що наскільки є багато музики танго, яка сучасно звучить і є цікавою. Також було відкриттям те, що все танго золотого віку - вокальне.

В чому актуальність танго?

Тетяна Павлічук-Тишкевич: в емоціях і почуттях, яких так не вистачає людям в епоху гаджетів. Людям треба прості емоції та почуття, змога відчути себе людиною з серцем. Це певна оголеністю страхів та відчуттів.

Сергій Курдицький: я бажаю всім ходити на концерти живої музики, адже лише там ви отримаєте емоції, які складно отримати в інших умовах. 

Прослухати детальніше можете за посиланням