У Михайлівському соборі відбудеться богослужіння в пам'ять про кіборгів ДАПу

У Михайлівському соборі відбудеться богослужіння в пам'ять про кіборгів ДАПу

У Києві в Михайлівському золотоверхому соборі 20 січня відбудеться богослужіння в пам'ять захисників Донецького аеропорту. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомив учасник оборони ДАПу Андрій Шишук (позивний “Сєвєр”).
 
"Цього року це буде 20 числа в Михайлівському соборі. Владика Епіфаній, наскільки я знаю, буде проводити цю службу. Дуже вдячні Українській церкві. Хочу сказати, що суть не в тому дні, а в тому, що ми робимо, не забувамо, що інші люди їх не забувають і теж приходять. Всіх хочу запросити 20 числа в Михайлівський собор здається на 10-00 на службу", — повідомив він. 
 
Нагадаємо, бої за Донецький аеропорт між українськими військовиками та проросійськими бандформуваннями й російськими силами розпочалися навесні 2014 року. Протистоянння за летовище тривали 242 дні. Українські військові залишалися в аеропорту і тоді, коли вже майже впала диспетчерська вежа, де були їхні позиції.
 
В останні дні протистоянь з 19 до 20 січня загинуло 58 бійців. Загалом загиблих, за даними Міністерства оборони, понад 200. Рішення відводити українські сили ухвалили 21 січня, коли і старий, і новий термінали Донецького міжнародного аеропорту імені Прокофьєва були повністю зруйновані. 
 
Слухати повну версію.
 
Фото: ДАП, джерело: ВВС