Парламент Великобританії ввергає країну в хаос та дестабілізацію — експерт

Парламент Великобританії ввергає країну в хаос та дестабілізацію — експерт

Парламент Великобританії своїм рішенням щодо Брекзіту ввергає Великобританію в хаос. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог" Андрій Миселюк.
 
"27 членів ЄС врешті-решт виробили спільну консолідовану позицію, і їм навіть вдалось погодити її з урядом Терези Мей, яка теж проробила дуже велику роботу, проте ми бачимо, що вся ця робота одним поштовхом була рознесена в пух і прах і від неї нічого не залишилось. Тобто, ми бачимо, що з британським парламентаризмом все гаразд, тобто депутати мають своє уявлення, з іншого боку, депутати не пропонують ніяких альтернатив і ввергають країну в хаос та дестабілізацію", — вважає експерт.
 
15 січня Депутати британського парламенту відхилити угоду, яка визначає умови виходу Великобританії з ЄС 29 березня —  проти законопроекту по Brexit проголосували 432 парламентарія, за — 202. 
 

Нагадаємо, що основною проблемою переговорів щодо Brexit було питання врегулювання кордонів Північної Ірландії. ЄС говорив про те, що ця країна, не залежно від того, якими будуть відносини між Великобританією і ЄС в майбутньому, має залишатися складовою єдиного ринку товарів і митного союзу. У Великобританії заявили, що не можуть мати різні регуляторні режими для різних частин Великобританії.

Як повідомлялося, 25 листопада на позачерговому саміті в Брюсселі 27 лідерів держав Євросоюзу схвалили угоду про вихід Великої Британії з ЄС, країна повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід із співтовариства відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, на якому схвалили Brexit.

Зазначимо, що досягнуті домовленості Великобританії та Євросоюзу передбачають, що ЄС і Великобританія встановлять єдиний митний простір з кінця перехідного періоду і до визначення відносин у майбутньому. При цьому Північна Ірландія залишатиметься частиною митної території, як і решта Великої Британії, без застосування будь-яких тарифів, квот, перевірок або правил походження товарів.

10 грудня суд Європейського союзу ухвалив рішення, що уряд Великої Британії в односторонньому порядку може скасувати Brexit.

Слухати повну версію.